tisdag, maj 20, 2008

Melker the cat


Asta här igen.

Har tagit det lugnt ett par dagar. Jag är inte helt förtjust i att gå ut när det är kallt, så då vill jag bara ta korta promenader.
Min nya favoritplats är på en kudde i soffa. Den fungerar även bra när den ligger i mattes knä när hon sitter vid datorn. Ibland försöker jag hjälpa till och trycker på tangenter, men det gillar inte matte alls.

Vi har övat på de saker jag lärt mig på min kurs. Det är roligt. Jag har fått nytt övningsgodis med. Leverpastej! Men mattte är lite korkad ibland. När jag är duktig och gör saker innan matte säger till mig, så får jag inte godis?!? Inte ens om jag gör alla saker jag lärt mig på en gång, nästan samtidigt, får jag det. Tydligen får man bara godis när man gör det matte sagt. Fånigt.

Katten är fortfarande lite läskig och vass på vissa ställen. Ibland äter hon upp min mat och nu har hon börjat mjaua en massa med. Jättehögt kan hon låta. Fast ibland leker vi lite, nästan. Och ibland gläfser jag lite på henne. Hon skall minnsan veta vem det är hon försöker sätta sig på. Ibland bokstavligt talat.

Idag har jag fått åka bil med matte och Emmas människor. Emma var inte med, synd, henne gillar jag. vi åkte till ett ställe där det fanns massor med blommor. Men jag fick inte springa runt bland dem så det var lite tråkigt.

Nu är det dags för min middagslur.
/Asta

torsdag, maj 15, 2008

Round and round and round and round I go...

Asta här.
Sen sist har jag tagit det ganska lugnt.
Jag och matte har gått lite på upptäcktsfärd runt omkring där vi bor. Jag håller koll på de nya sakerna på marken vi hittar och matte håller koll lite högre upp. Fast ibland gillar inte matte alls de roliga sakerna jag hittar. *Hmpf* Jag menar jag klagar inte när hon stannar upp och luktar på syrener eller tittar på utsikten. Men det är kul att gå ut. Ibland springer vi och jag vinner varje gång.

Annars har vi mest gjort vanliga saker. Matte nyser en massa och pratar om pollen vem/vad det nu är. Själv har jag kommit på att man kan använda matte som kudde på massor av sätt.
Och jag tycker fortfarande att om jag ligger och sover i godan ro på mattes fötter borde hon visa hänsyn och faktiskt inte flytta på sig innan jag sovit klart.

Har inte så många bilder den är veckan så ni får hålla till godo med en film av mig från idag.

Nu skall jag ut och gå innan det är sovdax.
/Asta

söndag, maj 11, 2008

Asta vid havet


Sen jag skrev här sist har jag varit och hälsat på hunden Emma och hennes människor. Emma är en gammal snäll tant med mycket päls. Hennes människor är snälla de med. Där fick jag vara en stund medan husse och matte gjorde annat. När de kom tillbaka hade de massa nytt roligt godis och nya ben med till mig. Så de är förlåtna för att de lämnade mig.

Igår åkte vi bil till havet. Åka bil är lite läskigt, men det börjar bli ok.


Vid havet var det varmt och det fanns massor med kul saker att lukta och bita på. Pinnar, gräs, snäckskal.... Stranden var kul att springa på men vattnet var lite otäckt. Men lite kul samtidigt. Men jag kom fram till att det var bäst att hålla sig på sanden. Sen gick vi på en promenad till en annan strand. Där satt matte och husse på en bänk medan jag nosade runt i gräset. Matte och husse hade varit duktiga och tagit med vatten till mig. Det var gott. Även en liten hund blir varm ibland. Och jag som sprungit så.

Efter det blev det en promenad på stan och jag fick följa med på en uteservering. Det var rätt trevligt, men det lät lite mycket. Personalen var trevlig och tyckte jag var bedårande (återigen, vem blir förvånad?) en sa till att den blev alldeles kär i mig.

När vi kom hem somnade både jag och människorna i soffan. Ibland kan man ju undra vem som är valp här egentligen.

Nu skall jag ut och busa.

/Asta

onsdag, maj 07, 2008

Brassband & Mojje

Bizzy, bizzy, bizzy. Det är Asta det.

Idag har jag träffat Mojje igen. En söt, något äldre än mig, chihuahua kille. Han är urkul att busa med. Vi snurrade in oss i varandras koppel hela tiden så till slut släppte både min och Mojjes matte loss oss. Och oj vad vi sprang. Den killen kan verkligen leka. Hans matte fick min mattes nummer så har jag tur får vi träffas snart igen.

Min matte, till skillnad från mig, kan inte springa. Hon försökte springa efter spårvagnen idag, men hade fåniga saker på fötterna som gjorde att hon inte kunde springa ordentligt. Hon borde göra som jag, springa på alla fyra utan tramsiga skor. Vi hann med spårvagnen iaf och när vi kom fram, vem väntade på oss där om inte husse.
Sen hände något läskigt. Det började låta något hemskt. Då blev jag faktiskt lite rädd. Är det läskigt så är det. Tror det var någon armé som spelade. Scary var det i vilket fall.
Husse och jag gick och tittade runt medan matte gick och gjorde andra saker. När vi gått en stund kom det flera välklädda herrar och tyckte jag var de sötaste de sett. Vilken antagligen är sant, jag menar hallå, sötare än mig finns knappt.
Sen kom matte tillbaka och husse gick. Matte och jag promenerade en stund innan vi åkte spårvagn igen.
Hoppas husse kommer hem innan jag somnar så vi hinner busa.

Han får skynda sig för jag är allt lite sömnig.

/Asta

tisdag, maj 06, 2008

Ibiza here I come


Nu har jag varit så där bizzy igen. Igår fick jag följa med matte till stan. Bråttom hade vi och matte bar mig till spårvagnen. Bara för att jag tycker om att stanna upp och fundera ibland på vägen så behöver hon väl inte bära mig. Inte mitt fel att hon är sen.
Sen hade ju min klantiga matte ändå tagit fel på dagen när vi väl kom fram så det var bara att vända och åka hem. Fast då fick jag gå och nosa på nya roliga ställen och ta massor med tid på mig, så det är väl ok att jag blev buren en bit.
Sedan satt vi på en bänk och tittade på folk och blommor. Matte påstår att det är för att jag skall få vila, men det är nog hon som är lat.

När vi kom hem var jag lite trött så då sov jag och matte middag. Jag tror inte det var meningen att matte skulle somna med, för när vi vaknade hade vi bråttom igen. Men den här gången var det inget kul. Vi gick till veterinären och jag fick en spruta. Den här gången pep jag faktiskt lite. Man kan ju inte vara tuff jämnt heller. Fast veterinären var snäll. Hon blippade mitt chip jag har i nacken, sa att jag var ett sött litet troll (vet inte vad ett troll är, men det måste vara något urgulligt, för det är ju jag) och sedan gav hon mig ett pass. Jag skall tydligen få fler läskiga sprutor och sen skall jag kunna följa med matte och husse ut och resa. Om de åker någonstans roligt, annars vill jag inte följa med.

På vägen hem träffade vi roliga hundar. B.la en liten westi som ville leka med mig. hon var kul. Hennes kompis var lite tråkig och bara satt. Vi såg en kanin med, den var lika stor som jag. Och jag är ju jättestor. När jag vägde mig hos veterinären den här gången vägde jag 1.35kg så det så.

Nu skall jag sova middag igen så jag orkar gå på min valpskola ikväll.

/Asta

söndag, maj 04, 2008

Kittlar dödsskönt i kistan

Oj, oj oj. vad jag har haft fullt upp. Jag fick träffa trevliga människor som hade roliga kottar och myror på sin uteplats. Myrorna var helkul att jaga.
Jag har varit och grillat också. Men fick jag smaka något? Jag bara undrar? , snåla människor. Allt jag fick var min vanliga mat, levergodis och en pinne att gnaga på. Ok, det var en väldigt trevlig pinne, men ändå

Sen har jag försökt bada med ankor, men då blev matte väldigt upprörd. Jag ville ju bara titta lite närmare. Efter mitt badförsök såg jag något riktigt läskigt, en människa på hjul. Det var så läskigt att jag var tvungen att skälla lite.

Matte tyckte jag skulle bäras när vi gick genom staden. Fånigt säger jag. Jag försökte tala om på alla sätt att jag ville ner och inte alls var trött, men matte är nästan lika envis som jag.

Ok, jag var väl lite trött när vi kom hem.

Idag är det matte som varit trött. Hon och jag har sovit i soffan nästan hela dagen. Det är mysigt. Fast man kan ju inte sova hela dan. När jag vill ut och leka slickar jag matte i ansiktet. Slickar man henne i näsan vaknar hon jättefort. Sen ropar hon på husse och säger att han skall gå ut med mig.

Nu är det sovdax.
/Asta

fredag, maj 02, 2008

Kan brorsan så kan väl jag.


Jag har fnyst lite åt allt det här bloggandet, men så fick jag reda på att min bror skaffat en. Så jag skall väl inte vara sämre.


Jag heter Asta och blev 3 månader igår. Hos matte och husse har jag bott i en månad. Jag har tre bröder som man kan se på www.myprecious.se .


Hemma bor det även en katt. Hon är en sur gammal tant som inte alls vill leka. Och hon är väldigt vass på vissa ställen.


Jag kommer skriva lite om mina äventyr och om husse och matte. Och om katten så klart.
Mina äventyr så här långt i korthet:


Flyttade till husse och matte, har fått åka spårvagn, blev fotograferad hos en fotograf och fick träffa en pitbull, fick spruta hos veterinären (mindre kul) och blev vägd på den stora vågen. (1,2kg), går på valpkurs en gång i veckan, (det är jättekul) går ut och går och träffar massor med människor som tycker jag är de sötaste de sett, (såklart) fick följa med ut på Valborg och sitta på uteservering. Och jag har lärt mig att om jag tar sats från min fatboy hundsäng så kommer jag upp i soffan själv. Sweet!


Jag kan ju inte skriva om allt, lite privatliv måste man ju ha.


Mina människor är helt ok. Matte är hemma med mig om dagarna och tycker om att sova länge. Men det gör jag med, så det är helt ok. Hon busar med mig och lär mig saker. Fast hon är lite fånig för hon tycker jag skall sitta både ute och inne. Och så tycker hon om att spela sims 2. Det tycker jag är tråkigt. Varför skall hon leka med hundar på datorn när hon har mig? Om jag får sova i knät kan det väl vara ok.


Husse han bara busar. Varje dag, ute och inne. Han får gå ut med mig tidigt på morgonen, fast jag hör nog att han gnäller lite.


Nu skall jag nog sova lite så jag orkar busa sen.


/Asta