fredag, augusti 29, 2008

Vi cyklar runt i världen, eller iaf kvarteret

Igår var Asta på cykelpremiär. Det var både läskigt och kul. Det var roligt att sitta och titta ut genom nätet. Jag kunde även gosa in mig filten som låg i cykelkorgen.

Matte tyckte det var kallt om öronen att cykla och hade velat ha mössa. Hon tyckte även det var tungt att cykla i backarna. Hon sa att det var mina extra kilon som gjorde att det blev jobbigt. Hallå! Jag vägde 2 kg sist jag blev vägd. Jag tror inte det var mina extra kilo som gjorde att det blev jobbigt i backarna. Vi får se när det blir en ny cykeltur. Imorgon kanske. Om matte får ha mössa på sig.

Nu skall jag nog gå på en promenad snart, om matte ser klart på tv någon gång. Lika bra att sova en liten lur så länge.
/Asta

söndag, augusti 24, 2008

Säng, säng, säng

Nu när jag har blivit stor får jag vara i alla rummen här hemma. Det är lite läskigt men spännande att få gå runt alldeles själv. Matte tycker det är dax att köpa en säng till, till mig. En som jag kan sträcka ut mig riktigt mycket i. Matte tycker jag skall ha en sådan här.Ok, den ser ju trevlig ut, men jag har ju faktiskt redan en sådan i en annan färg. Asta vill ha en sådan här.Men jag är inte knusslig. Jag kan även tänka mig en av dessa.

Matte säger att jag får skriva till tomten. Vem det nu är? Husse säger att jag ju redan har sängar. Matte säger även att jag inte får shoppa på nätet själv.

Nu skall jag i vilket fall gå och sova i en av sängarna som redan finns. Matte och husses kanske. /Asta

fredag, augusti 22, 2008

Missade lurar och Dibs

Igår fick jag bada och idag fick jag gå upp tidigt. Alltid är det något. Fast jag har ju fått vara ute i det fina vädret med och det är ju kul.
Idag har matte varit hos frisören och då fick jag följa med. Det låter lite läskigt där ibland, men jag låg i min transportväska och i den gillar jag ju att vara. Idag var det en stor hund där som hette Dibs. Matte tyckte den var jättefin. Jag tycker väl att hon var ok, om man nu gillar sånna där stora saker. Liten är bättre tycker Asta iallafall. Men det var roligt att hälsa på Dibs. Hon hade en jättestor nos.
Nu skall jag sova middag. Idag har jag missat massor av mina lurar. Skall försöka sova ikapp dem nu.
/Asta

torsdag, augusti 21, 2008

Torsdags bild


Matte har bestämt att vi skall ta en bild varje torsdag. Här kommer den första.

onsdag, augusti 20, 2008

Basic Asta

Idag har jag pysslat lite med heminredning. Jag har hjälpt matte med tygproverna till det nya sofföverdraget. Ett tygprov tuggade jag lite på och la i min iglo, ett annat tuggade jag mer på och la i soffan, de som blev kvar sorterade jag i en fin hög under mattes stol. Jag tror basic cotton smakade bäst. Hoppas matte väljer den.
Vädret har varit knepigt idag. Det har regnat och varit soligt och ibland samtidigt. Astor gillar inte jättemycket när det regnar.
-Stackars Asta, du kommer inte gilla hösten du, säger matte och beställer en regnjacka till mig. Mitt förslag var att vi inte går ut när det regnar men det var tydligen inget alternativ.
Idag när vi åkte spårvagn var det en mormor som pekade ut mig för sitt barnbarn och sa:
-Titta på den lilla hunden som tanten har.
Det var roligt. Matte tyckte inte alls om att vara tant. Hon muttrade en lång stund efteråt. Ha, ha.
Det var min dag. Hur var din?
/Asta

fredag, augusti 15, 2008

Asta träffar släkt

Förra veckan, samma dag som jag blev sex månader, var jag och matte och hälsade på i huset där jag föddes. Där bor fyra st chihuahuas. En av dem hade fått tre valpar som var sex veckor. T.om jag får väl erkänna att de var rätt söta. Pappan till valparna är Bond som är min halvbror. Vi är ganska lika i färgen, men han är mkt större än vad jag är. Men så är han ju storebror.
Hade matte inte träffat Bond och hans kompisar hade hon nog inte bestämt sig för att det skulle bli en chihuahua och då hade jag inte kommit och bott här. Tur att hon gjorde det.

Den som var roligast att leka med var Diamond. Vi busade och sprang långt efter de andra tröttnat. Hon var jättekul att leka med, hoppas jag får träffa henne och de andra snart igen. /Asta

torsdag, augusti 14, 2008

Astas tankar om mat

Mat är godast om den äts från golvet. Så är det bara. Matskålen kan ju funka, men golvet är bäst. Har ingen varit snäll och lagt lite av maten på golvet får jag putta dit den själv.

När jag skall äta vill jag att matte eller husse är i samma rum. Man vet ju aldrig när katten kan komma. Även om hon numera har gått över till att mest sitta och stirra på mig. Men det är faktiskt också läskigt.

Hade jag fått välja skulle jag vilja äta samma mat som husse, hans mat luktar så gott. Kyckling, fläskben och kött i alla dess former. Matte kan få behålla sina veggobiffar, de gör ju ingen hund glad.
Matte tycker synd om grisarna som förut satt i ena änden av grisöronen jag får. Det är nästan så hon inte vill köpa dem. Mina andra tuggben låtsas hon som hon inte vet vad de är gjorda av. Nog för att jag gillar att gnaga på mina stumpor eller min boll, men benen och grisöronen är nog bäst. När jag blir äldre skall jag få annan mat, hoppas den är mer som husses.

Här kommer en film från när jag var och träffade massa nya kompisar. Det kommer mer från det sen. /Asta

tisdag, augusti 05, 2008

Norrlandsmygg och dalälvsbroms

Förra veckan var jag, matte och husse i Norrland. Matte blev lite förvånad för hon trodde vi åkte till Dalarna. Med i bilen var husses lillasyster. Det var trevligt att ha sällskap bak i bilen. Annars så är det bästa med att åka bil alla de roliga ställen vi stannar och nosar på. Fast det är mest jag som nosar.
Ena dagen var allihopa och åt lunch på ett roligt ställe som hade ankor. Dem var det kul att spana på. Flera stycken var det och de lät konstigt när de simmade runt. Men Asta kan minsann också simma. Samma dag gick alla och badade i dalälven. Det var jättevarmt ute så det var allt lite skönt att bli blöt. Den här gången simmade jag jättelångt mellan husse och matte. Sen var det kul att springa på stranden och bita i vass. Det var inte kul med alla de läskiga flygande sakerna. Det tyckte inte människorna heller. Matte blev biten flera gånger. Men bada tyckte alla var kul. När vi badat färdigt åkte vi tillbaka till huset där vi bodde några dagar. Där fanns det en rolig gräsmatta som jag kunde springa på. Det var roligt att bita på äpplen och gräva upp mossa med. Husse tyckte det var roligt att ligga i hängmattan. Jag prövade lite jag med, men det var inget för en Asta. Då är gräs mycket bättre.
Innan vi åkte hem åkte vi till älven igen, men det var bara husse som badade. Då regnade det massor så det var ingen annan som ville bada. Sen började det regna ännu mer. Senare när vi åkt en stund i bilen, började det regna och hagla så mycket att husse fick stanna bilen en stund. Då lät det läskigt och högt tyckte jag.
På vägen hem åkte vi och hälsade på husses mormor. Hon var snäll. Hos henne fanns det en snäll stor katt som hette Sudden. Honom var det roligt att hälsa på. Han var mycket snällare än katten här hemma. Sen åkte vi hem. Jag sov nästan hela vägen, förutom när jag fick smaka lite på en korv husse köpt och sen när det började bli lite långtråkigt. Men det var roligt i norrland. Matte gnäller lite över alla myggbett hon fått, men hon slutar nog snart med det.
Idag har jag varit och träffat massa nya kompisar. Vi lekte jättemyckte så nu är jag massor med trött. Men det får jag skriva mer om en annan dag. /Asta

lördag, augusti 02, 2008

Alla skall bada.

Oj, vad jag har haft fullt upp. Har inte ens hunnit blogga. Och varmt har det varit. Alldeles trött blir jag då. Men vad gör man när det är varmt? Åker och badar så klart. De andra gångerna jag varit vid vattenansamlingar större än en vattenpöl, har jag tyckt att det var lite läskigt. Men den här gången var det riktigt kul att gå i. Fast det var väldigt svårt att nosa på botten när det var vatten i vägen.
Husse han sprang ut på en brygga och hoppade i. Det såg kul ut så jag gick också ut på bryggan. Fast matte tyckte inte jag skulle hoppa i där alls. Istället satte matte ner mig i vattnet när husse stod en bit ut i vattnet och tänk, jag kunde simma! Jag simmade mellan husse och matte ett par gånger. Det var riktigt roligt. Sen gick jag upp på land och sprang runt, runt, runt och runt på gräset tills matte kom med en handduk. Min svans såg rätt rolig ut när den var nytorkad.
Sen sov jag i mattes knä när hon och husse fick fika. Och sen sov jag ännu mer i bilen hem.
Imorgon skall jag berätta vad jag gjort den här veckan.
/Asta