måndag, mars 28, 2011

tisdag, mars 08, 2011

Shelby, ornitologen

Trots Shelbys förtjusning över att få åka vagn igår, har hon faktiskt tyckt om att promenera idag. Bäst är det när hon får gå själv, utan koppel. Och så tycker hon om att få skälla lite så och då. När hon gör det kallar husse henne för Skällby. Han är så fyndig.
Idag försökte Shelby tala om för fåglarna att de minsann borde akta sig för henne. Vi försökte tala om för henne att det kanske var hon som behövde akta sig för dem. Till att börja med, har du sett hu stora fötter en svan har? Och då har vi inte ens börjat prata om näbben. Fåglarna var iaf varken imponerade eller väldigt skrämda av Shelby. Men hon gick malligt därifrån som hon oftast gör när hon fått skälla och fnysa lite. Och vi har inte alltid hjärta att tala om för henne att det inte finns så väldigt många saker i världen som blir skrämda av en Shelby. Och tur är väl det.
Toshiko rapporterar att hon såg krokusar och snödroppar igår på vägen till sin kurs.
Trevligt säger Asta.

P.S
I staden där vi bor har de fått för sig att det bara får åka en hund i taget på bussar och annat.
Om du tycker det låter lika knäppt som jag gör, klicka gärna på länken. Där finns det en lista att skriva på. http://www.namnlista.se/vasttrafik-ta-bort-enhundsregeln-i-lokaltrafiken/
D.S

måndag, mars 07, 2011

Shelby färdas i stil


Shelby har länge kastat lystna blickar på vissa delar av vårt promenadsällskaps transportmedel. Så idag när det blev lite väl blött för frysgrisen Shelby passade hon på att pröva själv. Nu är frågan hur vi skall få henne att gå igen.
Trots att det är blött och läskigt så börjar det bli lite varmare och det är ju alltid trevligt. Matte säger att det kommer bli vår i år med.
/Asta